sunnuntai 4. joulukuuta 2016


Pietarissa osa1
27.11 sunnuntaina lähdimme lumisista maisemista kohti Pietaria. Yli menimme Svetogorskista.. Matka sujui lupsakasti ja nopeasti. Meidän koti on Fontanka joen varrella, joka haarautuu pääjoesta Nevasta.. Asumme hienosti viidennessä kerroksessa, jossa ei ole hissiä :D.. suattaapi olla rautainen kunto loppuajasta.. he he..

Maanantaina käytiin ensimmäisenä rekisteröitymässä maahan, koska yli viikon pituisilla matkoilla Venäjälle se on pakollista.. Metrokortit käytiin ostamassa ja heti lähdettiin etsimään meidän tulevaa työharjoittelupaikkaa, joka on  Nukketeatteri Skaska. Jokseenkin helposti löytyi.. metrolta kymmenen minuutin kävelymatkan päässä..
Seuraava kohde, jota lähdettiin etsimään oli Venäläisen taiteen museo. Sekin löytyi kivuttomasti ja siellähän pyörähti jokunen tunti..
siinä sitä olikin ohjelmaa ensimmäiselle päivälle Pietarissa..

Tiistaiaamuna meitä oli vastassa Aleksei, joka toimii meidän "kummina" koska hän puhuu sujuvaa englantia.. kiitos ja kumarrus siitä.. Hän kierrätti meitä joka puolella teatterilla. Kierroksen jälkeen päästiin katsomaan Pähkinänsärkijä esitys.. Olihan kuulkaa aika hienosti tehty..
Teatterilla on oma ruokala, jossa voimme ruokailla.
Heille oli aikamoinen yllätys, kun pamahti oven täydeltä aikuisia opiskelijoita, eikä alta parikymppisiä nuoria.. Eli me olemme heille ensimmäiset ulkomaalaiset ihan oikeat opiskelijat..






Keskiviikko alkoi tutustumisella kansalliseen Aleksanterin teatteriin. Se on ensimmäinen pysyvästi toimiva julkinen teatteri Venäjällä. Saatiin yksityiskierros teatterin museossa ja pääsimme     kierrokselle heidän tarpeistovarastoon ja työhuoneisiin, joihin ei tavan talliaiselle ole mitään asiaa..
Päästiin vielä kutsuvieraana illalla seuraamaan näytelmää, Leo Tolstoin "Elävä ruumis" . Päivällä käytiin meidän viralliset paperit läpi ja näytettiin valokuvia kaikesta mitä olemme koulussa tehneet.. He olivat aivan ällikällä lyötyjä, kun me teemme kaikista materiaaleista ja kaikilla laitteilla. Ompelukoneesta sirkkelin.. Eli yhdellä opiskelijalla on valmiudet tehdä mitä vaan.. Kun taas Venäjällä valmistutaan vain yhteen spesialiteettiin..





Torstaina herättiin loskaisen aamuun. Metroasemalla tavattiin Aleksei, joka vei meidät Pietarin ensimmäisen kuvernööri  Mensikovin palatsiin. Siellä oli lukuisia huoneita ja saleja. Pari huonetta oli päällystetty kokonaan keramiikkalaatoilla. Taide-esineitä ja huonekaluja oli kerätty ympäri maailmaa.. Kierroksen jälkeen käveltiin Nevan rantaa metrolle. Teatterilla meidät otti maskeeraaja Svetlana huomaansa. Hän näytti ja kertoi kuinka tehdään heillä peruukit ja maskeeraukset. Saimme kokeilla peruukkeja ja Svetlana teki Marialle, Tatianalle ja Veralle maskit. Sen jälkeen saimme seurata kuinka hän taikoi Maskit Pähkinänsärkijäesityksen  näyttelijöille... Illalla vielä lähdimme istumaan iltaa Aleksein lempikahvilaan..





Perjantaina päästiin jo tositoimiin.. Tuleva vuosi on kukon vuosi. Silloin kun teatterilla on niin sanotusti isot projektit valmiina, niin esimerkiksi Filipp ( Skanskan yksi suunnittelijoista)on töissä lasten taidekoulussa opettajana. Sinne valmistettiin 30 kukkoa. Teimme ne cd-levyistä ja organzasta. Koristelimme helmillä ja strasseilla.. Illalle meille ei ollut suunniteltu mitään ohjelmaa, jotenka lähdimme shoppailemaan.. Jotain pientä tuliaista..






Lauantai-aamu alkoi rauhallisesti. Kahdelta me menimme lähes satavuotiaaseen marionettiteatteriin katsomaan esitystä nimeltä ammatin valinta.. Esityksen jälkeen Boris ( Teatterin yksi vanhimmista ohjaajista)kertoi meille teatterin historiasta ja näytti meille työpajat ja esityslavan. Ljuba, joka on työharjoittelijana Skaskassa, lähti viemään meidät illallisen jälkeen musiikkiteatterin, jossa katsoimme oopperan nimeltä Lemmenjuomaa.



Sunnuntaiaamuna menimme samaiseen musiikkiteatteriin, jossa katsoimme oopperan Nooan arkki.  Siinä esiintyjinä oli lapsia ja nuoria. Kuorossa ja solisteina oli pääosassa lapset.. Oopperan jälkeen mentiin takaisin omalle teatterille, jossa katsoimme tarinan Pinkistä tiikerin pennusta.. lounaan jälkeen valmistettiin loput kukot.. töiden jälkeen menimme katsastamaan Verikirkon, joka oli aika vaikuttava pleissi..






Viikon yhteenveto: Olemme siis pilotoimassa yhteistyötä Savonlinnan ammatti-ja aikuisopiston ja Nukketeatteri Skanskan  välille. Kaikki esitykset, jotka olemme tällä viikolla nähneet, ovat olleet nerokkuudeltaan aivan huippuja lavastuksellisesti.. Tarpeistot, jotka olemme päässet näkemään ja hiplaamaan, ovat olleet yksityiskohdiltaan todella pikkutarkkoja..

Terkkuloin Minna, Maria,Susanna, Vera




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...