tiistai 6. joulukuuta 2016

Hei sinne Suomeen !

Tällä viikolla on ollut tosi hyvät ilmat, aurinko paistanut monena päivänä. Olen kävellyt paljon ja löytänyt monia piristäviä pikku juttuja reittien varrelta. Harmi, ettei meillä kuvien lähetys onnistu! Olen saanut Ellankin raahatuksi pari kertaa ulos. Keskiviikkoiltana kävimme irlantilaisessa pubissa. Oli semmoinen tunne, että vähän pitää päästä rentoutumaan. Oli kiva ilta, rentouduimme sopivasti, emme liikaa 😁
Torstaina kävimme Anabelin kanssa tutustumassa Miguel Catalan - nimiseen oppilaitokseen. Se on iso keskiasteen oppilaitos, jossa on n. 1500 opiskelijaa ala- asteikäisistä eri- ikäisiin aikuisopiskelijoihin. Itse rakennus on todella vanha ja se on aikoinaan toiminut sisäoppilaitoksena. Siihen aikaan katolisessa maassa piti sisäoppilaitoksessa olla oma kirkko, niin myös täällä. Nykyisin kirkko on iso luentosali, jossa on todella hyvä akustiikka. Koulussa on hyvät hoitopuolen käytännön harjoittelutilat. On monipuolinen hoitoluokka, jossa myös kaikki hammashoitoon tarvittavat laitteet ja välineet. Röntgenhoitajien koulutukseen on myös omat tilat kuvantamislaitteineen, mm mammografialaite. Laitteet eivät ole ihan uusia, mutta riittävän toimivia koulutustarkoitukseen. Koulussa on myös elintarvikealan laboratorio.
Meitä opasti koulun rehtori, joka on myös englannin opettaja. Hän puhuikin niin hyvää englantia, että sitä oli helppo seurata ja hyvin pystyin hänen kanssaan keskustelemaan.
Saimme olla mukana hoitoavustajien ryhmän oppitunnilla, jossa käsiteltiin ihmisen hermoston toimintaa ja niihin liittyviä testejä. Pikkusen hankalaa oli kyllä seurata espanjankielistä opetusta 🙃, vaikka meillekin annettiin omat monisteet.
Töissä on ollut nyt jo helpompaa. Nyt osaan jo laittaa sujuvasti trakeaputken paikoilleen! Päivät tietenkin vähän vaihtelevat. Tällä viikolla olen ollut enimmäkseen sellaisten hoitajien mukana, jotka puhuvat olemattoman vähän englantia. No, olenkin yrittänyt opettaa heille englantia 😅
Kyllähän se taitaa olla niin, että  ihan vieraaseen kulttuuriin ja vieraalle kielialueelle tuleminen vaatii aika pitkän tottumisajan.
Perjantaina iltapäivällä tein tosi pitkän kävelylenkin, jonka varrelta otin monta hyvää kuvaa. Voin näyttää niitä sitten ainakin omalle ryhmälle illanvietossamme.
Lauantaina lähdimme bussilla isoon Puerta Venecia- nimiseen ostoskeskukseen. Koko päivän reissu, eikä ihan ilman eksymistä selvitty, mutta tosi hyvin pärjättiin kuitenkin 🤓.
Ensi viikolla onkin viimeiset 3 työpäivää, maanantai, keskiviikko ja perjantai. Eli espanjaksi Lunes, Miercoles y Viernes. Tiistai ja torstai ovat uskonnollisia juhlapäiviä ja siis vapaita meille.
Tässäpä Tuijan tämänhetkisiä mietteitä ja tunnelmia.

1 kommentti:

Kv-matkalla Prahassa kevät 2024

  Kv-matkalla Prahassa Hiihtolomaviikon alussa lensimme kahden teatteritekniikan opiskelijan kanssa Prahaan. Olin saattamassa opiskelijo...