Työssä oppimassa
Etelä-Ranskalaisessa pienessä konditoriakahvilassa osa 2.
Neljä viikkoa Avignonin kauniissa kaupungissa vierähti nopeasti. Työssäoppimisesta jäi taskuun täydennystä kädentaitoihin leipurin ammattiin. Ranskalainen satojen vuosien perinne croissantien ja leivoksien valmistuksessa on todella vahvaa ja leipurit pitävät kiinni osaamisestaan ja laadusta työssään. Ohjaaminen leipomossa oli kannustavaa ja tiukkaa ja työn psyykkistä ja fyysistä kuormittavuutta tuotiin esille. Kaksi neljästä työntekijästä puhui vain muutaman sanan englantia, mutta leipomon työrytmin ja käytänteiden ja muutaman ranskankielisen käsitteen tultua tutuksi oli kommunikointi helpompaa.
Kiire
ja tehokkuus oli tuttua, mutta ystävällisyys näkyi ilmapiirissä. Selvästi myös
suuri asiakaskunta arvostivat maukkaiden croissantien lisäksi iloista
tunnelmaa. Avignonin nähtävyyksien lisäksi loppuhuipennuksena ehti vielä
vierailla Pariisissa ja Eiffeltorni, Disneyland ja Pariisin hurja metroliikenne
oli kyllä kirsikkana kakun päällä kokemisen arvoinen kohde.
Kaiken kaikkiaan
unohtumaton kokemus.
Terkuin,
Elisa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti