maanantai 13. tammikuuta 2025

Avignon, Ranska

 

Työssä oppimassa Etelä-Ranskalaisessa pienessä konditoriakahvilassa osa 2.

Neljä viikkoa Avignonin kauniissa kaupungissa vierähti nopeasti. Työssäoppimisesta jäi taskuun täydennystä kädentaitoihin leipurin ammattiin. Ranskalainen satojen vuosien perinne croissantien ja leivoksien valmistuksessa on todella vahvaa ja leipurit pitävät kiinni osaamisestaan ja laadusta työssään. Ohjaaminen leipomossa oli kannustavaa ja tiukkaa ja työn psyykkistä ja fyysistä kuormittavuutta tuotiin esille. Kaksi neljästä työntekijästä puhui vain muutaman sanan englantia, mutta leipomon työrytmin ja käytänteiden ja muutaman ranskankielisen käsitteen tultua tutuksi oli kommunikointi helpompaa. 

 






Kiire ja tehokkuus oli tuttua, mutta ystävällisyys näkyi ilmapiirissä. Selvästi myös suuri asiakaskunta arvostivat maukkaiden croissantien lisäksi iloista tunnelmaa. Avignonin nähtävyyksien lisäksi loppuhuipennuksena ehti vielä vierailla Pariisissa ja Eiffeltorni, Disneyland ja Pariisin hurja metroliikenne oli kyllä kirsikkana kakun päällä kokemisen arvoinen kohde. 



 









Kaiken kaikkiaan unohtumaton kokemus. 

 

Terkuin, Elisa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avignon, Ranska

  Työssä oppimassa Etelä-Ranskalaisessa pienessä konditoriakahvilassa osa 2. Neljä viikkoa Avignonin kauniissa kaupungissa vierähti nopeas...