keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Catania, Sisilia

Catania Sisilia

 

2.3.2024 lähdin junalla matkaan kohti Helsinkiä ja vietin yhden yön Helsingissä hotellissa, sillä ensimmäinen lento lähti jo aamulla klo 7.00. Meillä oli välipysähdys Münchenissä. 

Catanian lentokentällä meillä oli vastassa opettaja, joka otti meidät hyvin ystävällisesti vastaan. Hän ohjasi meidät bussiin, jossa tapasimme kuskin, joka vei meidät myös joka päivä töihin. Kuski ajoi meidät Cataniasta Viagrandeen, joka on n. 10 km päässä Catanian keskustasta vuorille päin. Bussin ikkunasta sai hämmästellä hyvin erilaista maisemaa verrattuna siihen, mihin olin tottunut. Viherkasveja, palmupuita ja kaktuksia siellä täällä. Värikkäitä kivitaloja, kapeita katuja ja kaikkien omakotitalojen edessä olevia isoja teräsportteja, joissa oli hienoja yksityiskohtia. 

Oli jo pimeää, kun saavuimme asuntolalle, mutta siellä odotti loistava vastaanotto muilta opettajilta, jotka myös olivat todella ystävällisiä ja huomaavaisia. Saimme tutustua huoneisiimme ja sitten opettajat toivat meille laatikon täydeltä paikallisia perinneruokia ja makeisia. Tutustuimme myös kahteen maltalaiseen opiskelijaan, ja sen jälkeen söimme kaikki ruokia ja juttelimme. 

Ensimmäinen aamu oli koittanut ja kyytimme oli pihassa odottamassa meitä klo 7.00. Töissä sain tutustua moniin työkavereihin ja he ottivat minut työn touhuun mukaan. Ensimmäinen työviikko sujui mainiosti, sillä tekemistä riitti ja työkaverit työkaverit olivat ystävällisiä. 

Ensimmäisenä viikonloppuna opettajat veivät meidät metrokyydillä keskustaan esittelykierrokselle. Täällä on paljon kirkkoja ja muita vanhoja rakennuksia, jotka kiehtovat minua. Kierroksella riitti hämmästeltävää ja se avasi paljon kauopungin historiaa, mikä lisäsi ymmärrystä tästä kulttuurista. 








Valtteri Rantanen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...