tiistai 2. toukokuuta 2023

Viimeisen viikon kuulumiset Norjasta

 




Kuukausi Norjan Nedstrandissa kului joutuin, toki viikon verran siitä meni sairastaessa. 

Olimme ajatelleet ehtivämme matkustella ja patikoida eri paikoissa enemmänkin, mutta työpäivän jälkeen kiivettyämme kotiimme, ei toipilaina jäänyt voimia enää lähteä seikkailemaan.

 

Muutaman tunnin pikaveneellä tehty reissu Stavangeriin hammaslääkäriin oli mieleenpainuva. Kauneista pikkukylistä poimittiin kyytiin niin koululaisia, työläisiä kuin vanhuksiakin. Pikavene oli nimensä veroinen, vauhti oli todella kova ja pysähdykset nopeita.

 

Viimeisellä viikolla töissä menehtyi eräs kauimmin talossa asunut ihminen. Omaiset olivat hänen luonaan viimeiset päivät ja lähtö oli kauniin rauhallinen.

Viimeinen kävelyretkeni muistisairaan merikapteenin kanssa oli huikea. Mies oli täysin tässä hetkessä puhuen englantia koko kävelymme ajan. (edellisillä kerroilla sulkeutui itseensä,höyryten voimakkaasti norjaksi)

Hän mm.kertoi kuinka islantilaiset ovat samankaltaisia kuin suomalaiset, juovat paljon alkoholia🤭. Muuten Islanti on kuulemma hyvin Norjan kaltainen maa.

 


Eilisen päivän vietimme Haugesundin kaupungissa ja piipahdimme pikaveneellä läheisellä Rövärin saarella. Menomatkan aallot olivat valtavia ja hetken olin varma, että koko alus halkeaa sen jytkähtäessä veteen voimalla. Merenkäynti oli kuulemma ihan normaali, ei siis mitenkään kovat aallot,,

 Kiitos ihana ihana Tippi, että mahdollistit kaiken! Huolsit, huolehdit, tulkkasit ja kuljetit! 

Kiitos ihana ihana Johanna mahtavasta seurastasi ja täydellisestä ruokahuollosta, mistä sain nauttia koko matkan ajan!

Olette supernaisia, teidän kanssanne kaikki on vaan niin kivaa! 

Kokonaisuutena harjoittelu oli onnistunut ja olen tyytyväinen, että sain  mahdollisuuden nähdä läheltä hoitajan työtä naapuri maassa. 

Suosittelen lämpimästi erasmus+ vaihtoa jokaiselle.

Tusen takk 


Asta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...