sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Ensimmäinen viikko Hollannissa

Olen asustellut nyt noin viikon verran Hollannissa ja koen asettuneeni hyvin suuren maailman menoon. Tämä viikko onkin ollut hyvin rauhallinen ja en ole vielä seikkaillut paljoa. Työpaikkanani toimii pieni ohjelmisto/verkkosivusto yritys, jossa toimin ohjelmistokehittäjänä/”koodarina”. Torstai oli vapaapäivä sekä perjantai oli myös muulla toimistoväellä vapaa joten sain myös pitää pitkän viikonlopun. Asustelen täällä kaverini luona noin kahdenkymmenen kilometrin päässä työpaikalta. 

Työpaikkani sijaitsee Zalbommelissa ja itse asustelen Nulandissa. Zaltbommel on pieni sekä mukava kaupunki. Nuland on huomattavasti pienempi kuin Zaltbommel, verrattavissa johonkin yksittäiseen kaupunginosaan Savonlinnasta. Junilla liikkuessa vaihdan junaa kaupungissa ’S-hertogenbosch joka on jo hieman suurempi kaupunki. Vietin siellä tiistai iltani töiden jälkeen ja seikkailin ympäriinsä ihmetellen upeita rakennuksia sekä muuta arkkitehtuuria. Siellä yllätyin kuinka useat kaupat menivät kiinni melko aikaisin, sain myöhemmin kuulla että Hollannissa on yleistä isoissa kaupungissa olla yksi tietty päivä viikosta ns ”ostospäivä” jolloin myymälät ovat auki myöhempään. Liikkuminen työpaikalle käy todella sujuvasti hyvin suunnitellun junaverkoston avulla. Junia kulkee lähimmältä pysäkiltä noin joka viidestoista minuutti. Matkani työpaikalle kestää noin 40 minuuttia. Työpäiväni ovat noin 9:45-17, sisältäen puolentunnin ruokatauon jolloin voi käydä esim kaupassa. Työni on muutenkin erittäin rentoa sekä mielenkiintoista, joten päivät tuntuvat menevän erittäin nopeasti.

Ensi viikonloppuna teen reissun Groeningeniin toisen kaverini luokse, joka sijaitsee Hollannin pohjois osassa toisella puolella maata. Matkani sinne kestää noin 3 tuntia junilla. Vietän hänen luonaan tuon viikonlopun tutkien Groeningenia sekä ympäröivää aluetta. Sitä seuraavana viikonloppuna onkin jotain suurempaa tiedossa, mutta se selviääkin sen viikon postauksesta.

Kuvia en ole hirveämmin ottanut kun olen vain itse ihastellut vanhaa arkkitehtuuria sekä uusia paikkoja, pyrin lisäilemään tuleviin postauksiini paljon kuvia sekä joitain videoitakin. Tulevilta viikoilta kyllä löytyy kuvattavaa.

Terveisiä siis Hollannista - Vili 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...