keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Terveisiä aurinkoisesta Pietarista!


Opintomatkamme on pitänyt sisällään töitä ja näytöksien katsomista teatterissa, nähtävyyksissä vierailua, hyvää ruokaa, upeiden rakennuksien ihastelua ja paljon kävelyä metromatkojen lomassa. Metrokortti (jolla pääsee myös busseihin ja ratikoihin) oli hyvä ja tarpeellinen. Pietari on valtava kaupunki ja metrolla liikkuminen todella kätevää, joten se kannattaa hankkia ettei tarvitse joka kerta ostaa yksittäislippuja.
Vakiopysäkeiksemme vakiintuivat Nevskiy Prospekt ja Admiralteisky, josta oli lyhyt kävelymatka mm. taidemuseo Ermitaasiin. Sinne kannattaa varata ainakin yksi kokonainen päivä, jos haluaa nähdä edes suurimman osan kaikesta näytteillä olevasta. Jos on kiinnostunut impressionistien teoksista, on hyvä suunnata ensin päärakennusta vastapäätä sijaitsevaan rakennukseen, sillä näyttely on siirretty sinne.
Muita kiinnostavia paikkoja olivat mm. Iisakinkirkko, Kristuksen yläsnousemuksen katedraali (toiselta nimeltään Verikirkko) ja Mariinski-teatteri.
Työharjoittelumme tapahtui nukketeatterissa, englanninkieliseltä nimeltään "State Puppet Theatre of Fairy Tales", jossa yhdistettiin toimivasti perinteistä nukketeatteria, varjoteatteria ja ihmisnäyttelijöiden roolisuorituksia. Näimme kaiken kaikkiaan neljä eri näytöstä, jotka kaikki olivat hyvin erilaisia, mutta yhtä upeita ja kekseliäitä. Erityisesti lavasteisiin ja näyttelijöiden pukuihin oli panostettu huimasti.
Työtehtäviimme teatterissa kuului vanhan tarpeiston korjaamista, lehtien ompelua ja koppakuoriaisten tekemistä.
Kaksi viikkoa vierähti nopeasti tässä kauniissa ja isossa kaupungissa. Nähtävää olisi riittänyt varmasti kolmannellekin viikolle, mutta kotiinpaluukin on mukavaa hienon reissun jälkeen.

- Pietarin vaihtarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Catania, Sisilia

2.3.2024 lähdin junalla matkaan kohti Helsinkiä ja vietin yhden yön Helsingissä hotellissa, sillä ensimmäinen lento lähti jo aamulla klo 7.0...