keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Neljäs viikko Dalateaternilla Falunissa

Otin pääsiäisen ajaksi rastoitetun oikeahiusperuukin kotitehtäväksi. Olin asennoitunut siihen että istun pääsiäisen television edessä rastoja aukoen mutta olin väärässä, sillä projektiin menikin vain pari iltaa intensiivistä, ihanaa työtä.
 Pääsiäisen vietimme pitkälti majatalolla, sekä vilustuneena että mämmittä harmikseni.

Pääsiäisen jälkeinen tiistai toi mukanaan Bergtagna-produktion peikkojen hallitsijattaren kruunun prototyypin rakentamista bambusta ja nyöristä. Bambun oksat punoin toisiinsa nyörillä ja kiinnitin mustaan "peruspipoon" joka oli puettu styroksisen mallipään päälle.
 Kruunuprojektin valmistuttua siirryin puvustamon puolelle suurentamaan metsäläisdaamille tulevaa hametta. Oli hauska huomata että niin yksinkertainen asia kuin rypytys voidaan saada aikaiseksi monella eri tavalla.

Keskiviikko meni kokonaan hameen kanssa näpertämiseen ja suorituksen jälkeen oli onnekseni luvassa teatterilaisten kanssa "en After Work" eli tiemme vei lähiravintolaan The Kings Arms nauttimaan illasta noin kaksikymmenhenkisellä porukalla. Ravintolasta poistuessani lavastaja ja hänen kumppaninsa, yksi näyttelijöistä, kutsuivat minut ja vierailevan näyttelijän luokseen iltateelle. Sanoinkuvaamattoman voimaannuttava ilta inspiroivassa ympäristössä ihmisaarteiden seurassa.

Torstaina hioimme toisen lavastus- ja rekvisiittaharjoittelijan, Johannan kanssa realistisen kokoisen muovisen luurangon täytetyt ruuvinreijät sileiksi. Luurankokosmetologian jälkeen aloimme tehtailemaan risukäsineitä. Teimme parit eri prototyypit käsineistä joiden sormista kasvaa risuja. Käsineet olivat pohjimmiltaan puutarhakäsineitä ja risut olivat muovisia joissa oli metallilankaa keskustassa jotta niitä pystyi muotoilemaan paremmin.

Perjantaina lähdimme Cajsan (maskeeraaja), Paulinan(pukusuunnittelija), Fuffen(valo- ja tekniikkapäällikkö), Andreaksen(mediavastaava) sekä Malan(näyttelijä) kanssa metsään kuvaamaan traileria. Metsä oli satumaisen kaunis jo itsessään ja vielä kun savukoneella lisättiin tehosteita lopputuloksesta tuli korkeatasoinen. Autoin roudailussa ja vaatteidenvaihdoissa. Kun traileria varten oltiin saatu riittävästi materiaalia palasimme teatterille ja nauttimaan kevään viimeisestä "Kultursoppa"-esityksestä nimeltään "Ett rop på hjälp i ord och ton" suomennettuna "Avunhuuto sanoin ja sävelin". Yksinäinen teatraalisesti kerroksittain pukeutunut näyttelijä joka analysoi ihmisen yksinäisyyttä ja monimutkaisuutta monimutkaisin lausein ja lauluin soittaen muun muassa viinilaseilla melodiaa. Esityksen aikana tarjoiltiin vgeaaniystävällistä kookoskermasta porkkana-tomaattikeittoa ja juuri leivottuja sämpylöitä. Nautin. Esityksen jälkeen kerkesin vielä aloittaa pienen peikon hattu-pohjan tekon vilttikankaasta.

Lauantain sekä sunnuntain vietin myös teatterilla työskentelemässä, sain nimittäin paikan käsityö-työpajasta jossa keskityttiin erilaisten puvustuksen ja maskeerauksen koristeiden tekoon Bergtagna:a varten.
Lauantain aikana kyhäilin peikkohallitsijattarelle toisen kruunuvaihtoehdon, mutta tällä kertaa pelkästään pajusta punoen ja pihlajanmarjoilla koristellen.
 Sunnuntaina keskityin villapalleroiden tekoon ja varakruunun alullepanoon.

Bergtagna-traileri: https://www.youtube.com/watch?v=Mb7HGEtyPdI

 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...