tiistai 23. toukokuuta 2017

Dalateaternilla viidettä viikkoa

 Maanantaina eli kahdeksantena  päivänä putkeen teatterilla(voisin hyvin tottua tähän), oli kankaiden leikkaaminen pikkupeikkojen asuja varten vuorossa. Kankaiden saksimisen jälkeen sain hetken aikaa jatkaa käpyhatun rakentamista ennenkuin suuntasimme tekniikkapuolen heppujen kanssa kantamaan varteenotettavan kokoisia keppejä,"Hässestörar" Lugnetille (:mäkihyppykeskuksen metsämään) jonkun nimeltä mainitsemattoman maajussin ladosta. Emme onneksemme sairastuneet myyräkuumeeseen.

Tiistaina lähdimme rekvisitöörin, Beatan, sekä tarpeisto- ja lavastusharjoittelijan, Johannan kanssa kirpputorikierrokselle ympäri lääniä etsimään erilaisia näyttämölle soveltuvia työkaluja. Etsimme kyläläisille peltotyövälineitä ja mahdollisimman peikkomaisia, eriskummallisia esineitä joita ei oiken pysty tunnistamaan tiettyyn tarkoitukseen käytettäviksi. Kirpputorien jälkeen menimme Johannan koululle, Leksandin kansankorkeakoululle, kaivelemaan keramiikkalinjalaisten roskiksia.  Poisheitettyjä, rikkinäisiä tekeleitä hyödynnetään kesäteatterialueelle rakennettavaan arkeologiseen peikkokaivaukseen. Kerkesimme vierailla myös toisella kansankorkea- ja ammattikoululla jossa oli muun muassa vanhojan perinteitä kunnioittava sepänlinja ja omavarainen keramiikkalinja. Sepäksi opiskelevilta saimme pieleen menneita tekeleitä mukaamme Bergtagnan peikkojen käyttöesineiksi. Erittäin onnistunut reissu toisin sanoen. Illalla pääsin kokemaan Rhytmania-nimisen tanssiesityksen, jonka pääosassa oli Bergtagnan koreografi, Anna Öberg. Esitys oli minimalistinen toistoja hyödyntävä, folk-vaikutteita ja  lo-fi-musiikkia yhdistelevä lyhyehkö näytös, jossa tanssijan itsensä lisäksi osana esitystä kuului kontrabassonsoittaja.

Keskiviikko-aamuna oli tuotanko- sekä viikkokokoukset vuorossa. Kokousten jälkeen jatkoin käpyhatun työstämistä kunnes liima loppui ja sain luvan vipeltää ostamaan lisää. Dalateaternin sijainti on tämänkaltaisiakin tapauksia ajatellen ideaalinen; miltein Falunin sydämessä.

Torstain aikana sain käpyhatun viimeiset suomut liimattua jonka jälkeen sain pukusuunnittelijan, Paulinan hyväksynnän projektistani. Työvoitto! Iltapäivän aikana punoin uusiksi viime lauantaina aloittamani peikkojen hallitsijattaren pajukruunun. Työ oli suht' haasteellista sillä paju on kuivahtaessaan epäkiitollista työstettävää, mutta kamppailtuani hetken lopputuloksesta tuli käytettävän oloinen.

Perjantain vietin suurimmaksi osaksi puvustamon puolella. Tein kuvallista nimi- sekä roolilistaa Bergtagna-näyttelijöistä puvustamon työntekoa helpottamaan. Kävin myös läpi puvustamon Bergtagna:a varten tekemän tilkkuvaraston ja ripustin tilkkuja sekä ryijyjä henkareille ja rekeille aikaa säästääksemme ja etsintää helpottaaksemme. Parantelin myös pajuisia kruunuja ja ompelin pihlajanmarjoja koristeiksi.

Lauantaina, eli päivä ennen Vappua päätin lähteä illalla Ärkepucko-nimisen bändin keikalle. Olin reagoinut heidän julisteisiin kaupungilla ja mielenkiintoni vei mennessään. Tyylilajillisesti kuvailevat musiikkiaan "stemmalaulu-punk"-henkiseksi ja feministinen, yhteiskuntakriittinen sanoma kävelee käsi kädessä kekeseliään musiikkigenre-yhdistelmän kanssa. Tutustuin keikan aikana yhtueen toisen laulajan tuttujen kanssa joten ilta meni oikein mukavissa merkeissä eri ikäisten ihmisten kanssa keskustellessa.
Sunnuntai eli Vappuaatto. Yksin vankilassa, Krista kun lähti varhain perjantai-aamuna. Tehtailin päivän aikana itselleni erinäisten kasvien juurista tehdyistä jauheista, luomu reilunkaupan kaakaosta, kauramaidosta ja täysmehusta päivän piristävän juomani ja räpelsimme ystäväni kanssa netin välityksellä Skype-puhelun kotikommuunilaisilleni. Oli ihanaa nähdä heidän iloiset kasvonsa ja ikävä iski täysin yllättäen kuin salama kirkkaalta taivaalta. Illemmalla lähdin Falu Gruva:lle eli kaivokselle nauttimaan vappukokosta ja kuorolaulusta. Kokko roihusi riehakkaasti ja ihmiset olivat innoissaan, ihastelijoita noin 700. Kokon rauhoituttua kävelin keskustan läpi, katselin päihtyneitä ruotsalaisia ja kävin maaten.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...