perjantai 27. syyskuuta 2024

Boulogne sur Mer, Ranska

 

Bonjour!

 

Kolmas viikko harjoittelua Nausicaá Calupsossa (lounasravintola) on lähtenyt liikkeelle. Harjoittelun alussa jännitin mitenköhän hyvin pystymme kommunikoimaan ohjaajani sekä muiden työntekijöiden kanssa. Itse en ranskaa paljoa osaa, hänellä vähän sama englannin kanssa. Ilo oli huomata että jännitys oli turhaa. Jos on jotain "monimutkaisempaa" sanottavaa, käytämme apuna Google kääntäjää. Työkaverit ovat erittäin mukavia ja vastaanottavia. Ranskaakin olen alkanut ymmärtämään jo huomattavasti enemmän. Puhuminen tietenkin jännittää, mutta ohjaajani sekä muut työkaverit kannustavat minua siinä. 

 

Nausicaá on Euroopan suurin merimaailma. Vierailijoita siellä käy vuosittain 800 000.

 




Nausicaá sijaitsee Boulogne sur - Mer:ssä Pohjois- Ranskassa Eglannin kanaalin rannikolla. Bolougne sur - Mer on vain reilun 40 000 asukkaan kaupunki. Se sijaitsee Côte d´opalella, Ranskan rannikolla, Calaisin ja Normandian välillä. Bolougne sur - Mer on Lillen jälkeen alueen suosituin paikka, sekä se on Ranskan suurin kalasatama. 

Sää Bolougnessa on ollut aika sateinen. Ensimmäiseen kahteen viikkoon ei montaa aurinkoista tai satamatonta päivää mahtunut. Tästä johtuen en ole kauheasti ehtinyt vielä kaupunkia kiertämään. Lähiympäristöä ja kauppoja pääsin ensimmäisenä vapaapäivänäni kiertelemään. Harmi vain että kaupat menevät kiinni aikaisin, jo kello 19:00 ja sunnuntaisin ne ovat suljettuina. 

Täällä on paljon muraaleja maalattu talojen seinille, niitä on ollut kiva kuvailla. Vanha kaupunki on pienen kävelymatkan ja muutaman pitkän ja suht jyrkän =) mäen päällä. Muurien sisäpuolella en ole vielä ehtinyt käymään, mutta ulkopuolella olen käynyt. Tarkoitus on myös ehtiä muurien sisäpuolelle ja vanhassa kaupungissa olevaan museoon käymään. Täällä on myös vanhoja kauniita kirkkoja joita haluan käydä ihailemassa ja kuvailemassa kunhan säät sallii.


 



 

Nausicaán vieressä on suuri uimaranta, sitä kävin pikaisesti fiilistelemässä ennen kuin ensimmäinen työpäiväni alkoi. Sinne menen varmasti uudelleen fiilistelemään kun on aurinkoinen ja ei niin tuulinen päivä. Kolmas viikko käynnissä ja kuusi viikkoa vielä edessä. Suunniteltuna on muutama reissu Pariisiin, kun muutama kaveri tulee minua moikkaamaan. Laittelen niiltä reissuilta sitten kuvia ja kuulumisia myös tänne.


 

 

Kaiken kaikkiin Bolougne sur - Mer on viehättävä "pieni" kaupunki. 

 

Á bientôt! - Sini

 


Piertra Ligure, Italia

Aloitin opiskelun Samiedussa maaliskuussa 2024 Matkailualan perustutkinnossa. Jo koulutuksen haastatteluvaiheessa kävi ilmi, että opintojen ...