keskiviikko 10. elokuuta 2022

Fuerteventura N.1

 Buenos días!

Ensimmäinen yö Fuerteventuralla vietetty. Vaihto alkoi hyvin sekavin merkein, mutta nyt kaikki näyttää menevän hyvin; Lento peruttiin, lentokentillä sukkulointi, asioiminen vieraalla kielellä, laukun kadottaminen ja väärien tietojen oikaiseminen olivat asioita, joita kohtasin tänne tultaessa.

Saatat miettiä, että mikä on ensimmäinen asia, mitä opiskelija tekee uudessa maassa. Esimerkiksi käy baarissa, menee rannalle tai vaikkapa lähtee syömään ravintolaan. Noh kuules, nämä ovat kaikki vääriä vastauksia. Ihan ensimmäisenä minä siivosin kämpän. Usko tai älä. Minä harjasin ja pesin lattiat, pyyhin pölyt ja jopa pyyhin seinät. Kun lähdet vaihtoon tai reissuun, kannattaa aina kiinnittää huomio ympäristön siisteyteen. Suomalaisena siisti ympäristö lisää viihtyvyyttä (ja kuluttaa aikaa kun on tylsää). Lomalle lähtiessä ei ole niinkään tarkkaa kuinka hieno oma elinympäristö on, koska maassa vietetään vähemmän aikaa. Itse olen kolme kuukautta täällä Fuertella ja haluan siksi tehdä omasta ympäristöstäni sellaisen, jossa viihdyn. 

Toinen asia, jota suosittelen vaihtoon lähteville on mennä kauppaan heti kun mahdollista. Itse tulin eilen klo:22.00 tänne niin menin suoraan nukkumaan. Oma matkalaukkuni on hävinnyt lentokentällä, joten minulla on mukanani vain yhdet housut, yhden työvaatteet, hammasharja, yökkäri ja tietenkin puhelin ja rahapussi. Edes hammastahnaa ei tullut mukaan, joten en saanut pestyä hampaitani 24h. Tänä aamuna, eli siis seuraavana päivänä, pyysin kämppiksiäni mukaan kauppaan ohjeistamaan, miten siellä toimitaan. Sain ostettua kaiken tarvittavan ja usko tai älä en voisi olla iloisempi siitä, että sain vihdoinkin hampaat pestyä. Nyt joudun odottamaan, että lentokentän työntekijät löytävät matkalaukkuni. He eivät tiedä, että onko laukku kadoksissa Madridissa vai Fuerteventuralla. Ehkä se sitten joskus ilmaantuu, mutta tällä hetkellä minulla on kaikki tarvittava ainakin viikoksi. Olisihan se ihan kiva saada uudet vaatteet hikisten tilalle, mutta saampahan ne pestyä juuri ostetulla pyykinpesuaineella.

Tässä vaiheessa parhain neuvo, jonka minusta saa irti: Maassa maan tavalla

Tässä olisi nyt omia kokemuksia kolmen päivän takaa. 

Adiós por ahora mis amigas!

1 kommentti:

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...