torstai 18. elokuuta 2022

Bilbao 5/6kk

 

Holaaa! 

Taas on menny yks kuukaus ja aika vaan edelleen menee tosi nopeesti, "time flies when you do what you love". Tässä kuussa en oikeestaan oo tehny mitään ihmeitä; elänyt mun omaa normaalia arkea ja käynyt töissä. 

Tähän postaukseen kasaan asioita, että miten päin oon ite nähny toimivaks tavaks täällä pyöriä ja miten saa ehkä säästettyä joitain euroja, kun opiskelijabudjetilla kuitenkin elää😊 

Alotetaan julkisesta liikenteestä, joka täällä palvelee kyllä tosi hyvin! Ite tykkään käyttää metroa, jossa kolmaskin linja, jota ite käytän kulkee seittemän minuutin välein ja hintaa yhellä matkalla keskustan alueella taitaa olla vajaa euro Barik-kortilla. Vaikka toi yksittäinen matka ei ookkaan hirveesti, siitä saa kuukauden aikana kasattuun aika ison määrän rahaa, kun kulkee viellä töittenkiin ulkopuolella jossakiin. Miulle suositeltiin kuukausilipun hankkimista ja sillä oon kyllä säästäny monia kymmeniä euroja, sillä on keskustan alueella hintaa noin. 50e kuussa. Metroa vielä halvempi vaihtoehto toki on bussi, mutta ton metron nopeuden ja helppouden takia itteä ei ainakaan siitä haittaa maksaa. 

Voiko ruokaostoksilla säästää? Voi. Täällä on paljon mm. liha-, vihannes-, hedelmä-, kala- ja leipäkauppoja, joissa käymällä saa loppusummasta hyvinkiin hintaa alas. Esimerkkinä; banaaneita myydään mun lähikaupassa 4e/kg, kun hedelmäkaupasta saa alle eurolla. Toki vaivaa joutuu vähän enemmän näkemään, jos kaikki käy eri paikoista ostamassa. Sit tottakai ostamalla isompia pakkauskokoja voi säästää helpostikkin, joka taitaa päteä kyllä joka maahan ja paikkaan. Ite oon liittynyt myös Eroski Clubin jäseneks, jolla saa tarjouksia ja henkilökohtasia alennuksia, joita koitan itte hyödyntää! Eroski on siis kauppaketju ja noita löytyy monesta paikkaa.  

Ulkona kun käy syömässä, kannattaa välttää ravintoloita ja baareja turistikohteitten läheisyydestä! Niistä saa usein maksaa iha jonku verran enemmän, vaikka toisaalta niissä hyvä puoli on, että sielä he taitaa vähän paremmin ymmärtää englantia😀 Kun halvimmalla haluu selvitä niin ruokajuomaks on valittava veden tai limpparin sijaan viiniä tai olutta.  

Ihanaa Bilbaossa kesän viettäneenä on ollu, että täällä on ollu olematon määrä mitään hyttysiä tai muita torakoita! En osaa sanoa onko se vaan tän epätavallisen kuuman kesän seurausta vai normaali juttu. Asunnot on yleensä vanhoja ilman ilmastointeja, joten saan olla kiitollinen kun multa semmonen löytyy. Paikalliset taistelee kesän kuumimpia päiviä vastaan pitämällä “ulkoverhoa” kiinni koko päivän ja ikkunoita availlaan vasta myöhään illalla kun lämpötila laskee, mutta moni työkaveri on kyllä tuskastellu huonosti nukuttuja öitä, kun yölämpötilakaan ei oo laskenut niin alas et se kunnolla viilentäis.

Mä nautin viellä lämpimistä keleistä viimisen kuun ennen paluuta Suomen syksyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...