maanantai 19. helmikuuta 2018

ensimmäinen työviikko Maltalla!













näkymä asunnon ikkunasta

 Lentomme Suomesta menivät pienen alkusäädön jälkeen hyvin. Olimme perillä Maltalla ajoissa ja meitä oli kuski vastassa, joka toi meidät kämpille. Asumme kolmen makuuhuoneen, keittiön ja olohuoneen asunnossa jakaen sen kahden suomalaisen ja tällä hetkellä yhden unkarilaisen jätkän kanssa. Odottelemme tällä viikolla vielä toista unkarilaista jakamaan kommuuniammme. Hyvin ollaan juttuun tultu, vaikkei etukäteen toisiamme tunnettukaan.


Lähihoitajan työ täällä Maltalla on hyvin erilaista melkein kaikin tavoin kuin Suomessa. Kielimuuri tulee vastaan sekä töissä että vapaa-ajalla, mutta elekielelläkin selviää pitkälle. Vielä emme ole hirveästi kerenneet katsella Maltaa muuten kuin bussin ikkunasta. Saimme sovittua työvuoroja siten, että saamme jatkossa kolme vapaapäivää viikossa, joten emmeköhän tutustu jatkossa muihinkin paikkoihin kuin lähi marketteihin. Ollaan kyllä käyty Vallettassa shoppailemassa, koska ilma Maltalla on tähän vuoden aikaan yllättävän kylmä, varsinkin sisällä asunnossa, emmekä oikein olleet varautuneet siihen kunnolla.



Työpaikkamme Roseville on yksityinen hoitokoti, jossa on työntekijät ovat yllättävän kansainvälistä sakkia. Ensimmäinen viikko on ollut rankka, koska kaikki asiat ovat uusia ja työskentely vieraalla kielellä vaatii ajatustyötä enemmän.

Roseville



-Inka & Satu

2 kommenttia:

  1. Voi miten tulee kova matkakuume, kun katselee noita kuvia sieltä. Onneksi kaikki on järjestynyt hyvin. Kunhan saatte alku-urakan helpottumaan kielen ja perehtymisen ja sen aiheuttaman kuormittumisen suhteen, niin sitten on kiva kuulla millaisia töitä ja miten siellä tehdään. Antoisia päiviä ja tsemppiä.

    VastaaPoista
  2. Kaikki uutta ja erilaista - se väsyttää! Mutta hienoja kokemuksia saatte, kotiolot tuntuvatkin sitten jo helpoilta. Tsemppiä! Uusia kuulumisia odotellen ��

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...