lauantai 25. helmikuuta 2017

Skive, viikko 1

Heippa vaan kaikille täältä Skivestä!

Ensimmäinen viikko hurahti nopeasti töiden ja muun touhuamisen lomassa.

Lentämässä Köpikseen!

Sunnuntai päivä meni kokonaan matkustaessa, lento lähti Suomesta sunnuntaina 8.30 Suomen aikaa ja saapui Köpenhaminaan 9.10 Tanskan aikaa.
Saatuani matkatavarat aloin etsiä mistäkä niitä junalippuja sais ostettua, lentökentällä oli automaatti, josta niitä sai. Hetken pähkäiltyä että miten laite toimii sain tulostettua lipun ja matka-aikataulun.
Lentoasemalta on selkeät yhteydet päärautatieasemalle, joten hyppäsin junaan joka vei sinne.

Pääasemalta hyppäsin junaan joka vei Aarhusiin, josta toinen juna vei Skiveen. Aarhusin juna-asemalla piti ostaa erikseen lippe Skiveen ja aikaa oli 5 minuuttia, mutta kerkesin siihen vaikka epäilin  etten ehtisi. :D Seuraava juna olisi kyllä lähtenyt heti tunnin päästä!

Olin Skivessä noin puoli viisi Tanskan aikaa ja Eerik tuli hakemaan minua juna-asemalta. Ajettiin suoraan asuntolalle, jossa vastassa oli asuntolan työntekijä Bente.

Bemte kertoi asuntolan säännöistä ja toiminnasta. He pitävät esimerkiksi leipomisiltoja jolloin halukkaat saa osallistua ja silloin leivotaan kaikille asuntolan asukkaille jotakin! Asuntolassa on iso oleskelutila, jossa on pelejä, telkkari, kirjoja sekä alakerrassa mahdollisuus käydä salilla, pelata pingistä tai biljardia, pestä pyykkiä tai soittaa! Asuntolan asukkaat saa aamupalan, lounaan ja päivällisen joka arkipäivä. Viikonloppuisin suurinosa asukkaista lähtee omiin kotikaupunkeihinsa.

Sunnuntaina tutustuin yhteen asuntolan asukkaaseen Martiniin, joka opiskelee työkalujen tekoa Skiven Teknillisessä koulussa.
Tehtiin Eerikin kanssa nopea kierros maanantai aamuna koulussa. Eerik kertoi että koulussa voi opiskella metalli-, sähkö-, työkalu- huonekalu- ja autoalaa. Eerik vastaa myös koulun lähtevistä ja kouluun tulevista vaihto-opiskelijoista.

Maanataina kävin myös tutustumassa uuteen työpaikkaani, paikalliseen sähköfirmaan S.K. Peedersen. Yritys on ollut pystyssä n. 30 vuotta (jos oikein muistan :D), he tekevät kaikkia sähkötöitä, uudisrakennuksista, vanhoihin jne. Pääpaikan yhteydessä oli myös kauppa, jossa myytiin ainakin kaiken maailman valaisimia, aika varmasti muutakin, mutta valaisimet vei miun huomion!

Illalla kävin treenaamassa asuntolan asukkaiden kanssa, Martin pitää joka maanantai iltajumppaa kaikille halukkaille! Hyvä treeni oli ja samalla tutustui asuntolan asukkaisiin!

Tiistaina alkokin sitten työharjottelu kello 7.00, lähdin yhden asentajista, Jakobin, mukaan. Jakobin työkohteena on tanssi- ja musiikkiopistoksi valmistuva vanha rakennus, joka tehdään sisältä uusiksi.
Pääsin vetämään kaapeleita ja ajelemaan henkilönosturilla!

Henkilönosturi
Työpäivän kesto on 7.00-15.30 ja perjantaisin 7.00-13.45. Aamulla 9.30 ensimmäinen 15 minuutin tauko ja 12.30 puolen tunnin ruokatauko. Ruokatauon jälkeen pääsin 23-vuotiaan Kristoferin mukaan, sillä Jakobin täytyi lähteä kotiin katsomaan poikaansa.


Kristofer opiskelee sähköasentajaksi toista tai kolmatta vuotta ja työskentelee itsenäisesti uudeksi kerrostaloksi valmistuvassa työkohteessa. Työmaa sijaitsee aivan Jakobin työkohteen vieressä!


Loppuviikon olinkin Kristoferin kanssa vetämässä kaapelia ulkovalaistuksille sekä pääsin yksinään vetämään ovipuhelimille kaapelia. Apua saa koko ajan ja kysyminen ei ujostuta, sillä nää oikein vaatii sitä että pitää mennä kysymään ja vähänkin jos on epäileväisen näkönen niin tullaan kysymään onko kaikki okei! Työpäivät kuluu nopeaan ja on ihana työskennellä kun on koko aika raittiissa ilmassa tekemässä hommia. Ekana päivänä tosin en pistäny tarpeeks päälle nii oli vähän kylmä. :D



Maisemaa työmaalta

Kaapelin kiinnitystä

Maisemaa aamu auringosta!
Iltaisin tulee oltua työpäivän jälkeen aika väsynyt, mutta yks ilta katottiin nuorten kanssa pari leffaa ja torstaina olin leipomassa muutaman muun nuoren kanssa suklaamuffinsseja koko asuntolan väelle!

150 kappaletta suklaamuffinsseja tulossa ;)
Sää täällä on hyvin epävakaata, usein sataa, mutta aurinko on paistanu muutamana päivänä ja sillon on ihanan lämmin! Tuuli on kyllä ihan kamala aika ajoin. :D

Ihana ensimmäinen viikko takana ja toivottavasti monta ihanempaa vielä edessä!

-Niina


2 kommenttia:

  1. Moi, kuulostaa kivalta! Skive mullekin tuttu paikka ja yhdellä reissulla asuin asuntolassa. Ja tanskalaiset ovat mukavia! Hyvä, että olet päässyt kunnon töihin. ☺

    VastaaPoista
  2. Vau, pääsen pian minäkin sinne. 1.3. alkaa kyllä kahvileipälakko, mutta pitää sitten osallistua niihin maanantaijumppiin. Ihanasti kirjoitit, kuvat pitää katsoa ensi viikolla koulussa, ei näy iPadilla. Itse olen maalaillut ovilistoja asiakaskohteessa Linnankadulla, jatkuu huomenna samoin tapetointi ja loppuviikosta pääsen harjoittelemaan parketin asennusta. Täällä ihanat talvikelit!

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...