sunnuntai 30. lokakuuta 2016

1. ja 2. viikko Fuerteventuralla

Hola amigos! Nyt saimme bloggertunnukset viimein toimiman ja pääsemme kertomaan kuluneista viikoista.
Ollaan nyt oltu Fuerteventuran Corralejossa kaksi viikkoa ja ollaan viihdytty todella hyvin. Lähtöpäivä koitti 17.10. ja reissu alkoi 6.05 lennolla Savonlinnasta Helsinkiin. Lennolla meitä palveli unkarilaiset lentoemännät ja tarjosivat pientä purtavaa ja juotavaa. Helsingissä meinasi tulla kiire tunnin vaihdolla jolloin piti myös noutaa matkatavarat ja mennä uudelleen turvatarkastuksiin. Kolmas vaihto tapahtui Berliinissä Tegelin lentokentällä, jolloin odotimme saapuva konetta noin 3 tuntia. Saavuimme Fuerteventuralle neljän jälkeen iltapäivällä ja pääsimme järjestetyllä kuljetuksella asuntoomme.
Asunto, jossa asumme sijaitsee sataman lähistöllä paikallisten alueella meren rannassa. Keskustaan kävelee n. 8 minuuttia, joten sijainti on oikein ihanteellinen. Asunnossa toimii kaikki tarvittava ja täyttää tarpeemme hyvin. Yllätyimme, miten erilainen hygieniataso täällä on. Kämpässämme on myös pientä ongelmaa ötököitten kanssa, mutta se ei häiritse elämää liikaa.
Kaikki kolme työskentelemme eri ravintoloissa; Anniina Tio Bernabessa, Noora La Tascassa ja Matti La Marquesinassa.
Tio Bernabella ja La Marquesinalla on sama omistaja. Kaikista kyseisistä ravintoloista saa perinteistä espanjalaista ruokaa, mm. mereneläviä, paellaa, tapaksia, pastaa, kanarialaisia perunoita, erilaisia liharuokia yms. Ravintoloissa Suomeen verrattuna poikkeaa kierrätys ja jollain tasolla hygienia, mutta muuten käytäntö on aikalailla samanlaista. Työkaverit ovat kaikilla oikein mukavia. Vaikkei kenenkään ravintolan kokit osaa hirveän hyvin englantia, kommunikointi toimii ja mukavaa on. Olemme kaikki oppineet paljon espanjaa kuluneiden viikkojen aikana. Ollaan myös saatu hyvää palautetta kokeilta ja Anniina ja Matti on saanut myös tippiä.
Ensimmäisellä viikolla vapaa-ajalla otimme paljon aurinkoa, uimme, kävimme ulkona syömässä, tutustuttiin kaupunkiin ja uusiin ihmisiin. Toisella viikolla emme pystyneet olemaan yhtä paljoa rannalla, koska ei ollut yhtä hyvä sää sateen ja pilvisyyden takia. Tulevina viikkoina pitää rajottaa shoppailua ja ulkona syömistä, sillä budjetti alkaa tuplaantua samoin kuin matkalaukun paino.

Olemme nauttineet ainutlaatuisesta ajasta täällä sekä kanarialaisesta elämäntyylistä ja auringosta. Välillä meinaamme ikävöidä Suomen harmautta, mutta kyllä siitäkin vielä kerkeää nauttimaan tulevaisuudessa. Odotamme innolla tulevia viikkoja ja olemme todella kiitollisia tästä mahdollisuudesta!

Audios y buenos noches!

Anena, Nora y Martin

1 kommentti:

  1. Älkää suotta tätä kylmää, pimeää ja märkää ikävöikö. Saatte kyllä nautiskella siitä talven mittaan tekin. Kertokaa seuraavassa postauksessa minkälaisia töitä olette saaneet tehdä ja minkälainen asunto on. Pyykinpesu ruoanlaitto ja muut arjen jutut kiinnostaa.

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...