torstai 23. maaliskuuta 2023

Terveisiä Beckumista!!

 

Ensimmäiset kaksi viikkoa harjoittelua Beckumissa Saksassa on takana. Beckum on pieni kaupunki, noin 35 000 asukasta. Ja pienessä kaupungissa on tietenkin pieni sairaala. St. Elisabeth Hospital palvelee Beckumin asukkaiden lisäksi ympäröivien kaupunkien ortopedisiä potilaita. Sairaalassa on leikkausosaston lisäksi teho-osasto, kuusi tavallista osastoa ja päivystys.

Ensimmäiset kaksi viikkoa olin leikkausosastolla. Niinkin pieneksi sairaalaksi, leikkauksia tehtiin verrattain paljon joka päivä. Sain ohjaajikseni anestesiahoitajan ja muutaman anestesialääkärin. Uskomatonta, miten paljon voi niin lyhyessä ajassa oppia, kun ohjaajat tosiaan haluavat opettaa. Ainoa ongelma oli kieli, sillä hoitajista vain ohjaajani puhui englantia lääkäreiden lisäksi. Tämä tuli kyllä yllätyksenä. Onneksi ymmärrän saksaa kohtalaisen hyvin, vaikka puhuminen tuottaakin vielä tuskaa.

Laitteet ovat melko paljon samoja kuin Suomessa, mikä helpottaa tietenkin asioiden opettelua. Hengityskone, valvontalaitteet ja ruiskupumput ovat tulleet todella tutuiksi kahden viikon aikana. Käytänteissä ja hygieniassa eroja kyllä löytyy. Ei voi sanoa, kumman maan tavat on paremmat, ne on vain erilaiset, ja molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. 


Mutta! En minä pelkästään töitä ole tehnyt. Viikonloppuna ehdin käydä yhden yön reissulla Kölnissä. Siinäpä vasta kohta pikkuiselle Beckumille! Ihana miljoonakaupunki (juuri ja juuri), joka vilisee ihmisiä. Ja se katetraali, miten upea se olikaan! Vietin siellä kolme tuntia vain ihaillen arkkitehtuuria, taidetta ja aarteita menneisyydestä. Suosittelen kaikille!

 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...