maanantai 11. marraskuuta 2019

Ensimmäisen viikon kuulumisia Prahasta!


Dobrý den!

Saavuimme Prahaan perjantaina 1.11, eli nyt jo hieman reilu viikko takana 6 viikon vaihto-oppilas jaksosta. Paljon olemme ehtineet nähdä ja tehdä. Ensimmäisenä viikonloppuna kävimme Petrinin kukkulalla katselemassa sieltä avautuvaa upeaa maisemaa ja kävelimme Prahan linnan pihalla. Kiertelimme myös ihailemassa vanhaakaupunkia ja Kaarlen siltaa.



Maanantaina aloitimme opiskelun, tutustuimme kouluun ja suunnittelimme tulevia töitä. Illalla kävimme Prahan taidekoulujen yhteisen näyttelyn avajaisissa.



Tiistaina pääsimme jo tositoimiin, Tiia on 2 ensimmäistä viikkoa Stage design osastolla ja aloitti piirtämällä suunnitelman pienoismallistaan ja lähti rakentamaan pienoismallin pienoismallia :D.
Pia aloitti Toy design osastolla marionetin tekemisen.

Torstaina koulun jälkeen pääsimme katsomaan erään opettajan valmistamia marionetteja ja illalla kävimme katsomassa nukketeatteri esityksen.

 
Tässä Barbora Hubenán tekemät nuket.


Toisena viikonloppuna kiertelimme kaupunkia ja kävimme etnologisessa museossa.

Nyt toisen viikon alkaessa koulutyöt ovat edenneet hyvälle mallille ja tästä on hyvä jatkaa.

Kuvia Tiian pienoismallista Laakso:




Kuvissa Pian tekemä mittapiirros ja marionetin osia:





Kyllä täällä artesaani opiskelijan kelpaa olla, käsityökulttuuri on voimissaan ja se näkyy myös upeina puitteina koululla, jokaisella osastolla on omat upeat verstaansa! :)


Terveisin,
Pia ja Tiia



2 kommenttia:

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...