keskiviikko 21. elokuuta 2019

Terkut Maltalta


Nyt ollaan reilu viisi kuukautta keretty viettämään Maltalla ja nämä kuukaudet ovat olleet uskomattomia!

Jenny:Työpaikallani Popeye Villagessa kesäkausi avattiin kunnolla toukokuun lopussa. Kesäkaudella avautui mm. wibit obstacle course meressä ja muut beachin aktiviteetit, rantabaari, veneretket, uima-allasalue sekä photobooth.

Uima-altailta  löytyy yksi lasten allas liukumäkineen, yksi syvempi allas sekä suuri auringonottoalue. Siellä olin muutaman viikon töissä kesäkuussa ja työtehtäviin kuului enimmäkseen lapsien kanssa leikkiminen ja yleinen valvonta, että kaikki sujuu hyvin. Boat tripillä olen usein töissä ja se onkin yksi lempityötehtävistäni. Siellä olen ottanut asiakkaiden liput, antanut pelastusliivit, jutellut odotellessa ja vastaillut kysymyksiin. Photoboothilla myymme erilaisia rantatavaroita, uimapatjoja ja uimalaseja yms. Siellä myös asiakkaat saavat pukeutua Popeyen ja Oliven vaatteisiin ja otamme heistä kuvia ympäri kylää ja tulostamme kuvat heille. Yksi kuva on  kolme euroa. Beachin työtehtävät ovat myös yksi suosikkini. Siellä toimin dj:nä, teen kuulutuksia mikrofoniin, osallistun animation teamin tanssiesityksiin, järjestän vesijumppaa ja juonnan kilpailua, joka tehdään temppuiluradalla vedessä.

Muut opiskelijat lähtivät takaisin kotimaihinsa toukokuun lopulla ja tilalle tuli paljon kesätyöntekijöitä Italiasta, Makedoniasta, Ranskasta ja Unkarista. Yksi keväällä ollut suomalainen opiskelija tuli myös kesätöihin takaisin, joten oli ihan mukavaa, että oli myös toinen suomea puhuva.

Pidän Popeye Villagesta työpaikkana älyttömästi ja kaikista työntekijöistä on tullut tässä ajassa erittäin tärkeitä. Haikealta tuntuu lähteä pois.








Vili: Vaihdoin työpaikkaani kahden kuukauden jälkeen. Nyt työskentelen ravintolassa nimeltä Capo Crudo, joka on samantasoinen kuin edellinen paikkani. Ravintola on erikoistunut kaloihin ja mereneläviin, mutta sieltä löytyy paljon hyvätasoisia eri lihoja. Olen työskennellyt siellä kaikissa pisteissä, mutta yleensä työskentelen paljon kala ja jälkiruokapisteellä. Ravintola sijaitsee pääkaupungissa Valletassa, työmatka bussilla kestää noin 45minuttia ja matkaa on noin 15km. Teen yleensä aamuvuoroja (12-7) mutta ma-ti olen iltavuorossa (15-22). Olen tykännyt työpaikasta paljon ja kokit opettavat minulle paljon eri annoksia ja miten ne tehdään. Pidän erityisesti jälkiruokien valmistuksesta ja niiden lautasille asetteluista. Yleensä illalla käy n, 60-80 asiakasta, mutta välillä ravintola on suljettu business illallisille, joissa käy eri maiden johtajia ja maailmanlaajuisia artisteja. Keittiössä on ollut lämpöaaltojen aikana jopa 45-50 astetta.  








Kesä on ollut erittäin kiireinen ja päivät ovat olleet pitkiä ja lämpöä on joka päivä ollut varjossa 32-40 astetta. Satanut on vaan yhtenä päivänä ja pilvisiä päivä ollut vain muutama. Englannin kieltä olemme oppineet paljon lisää ja myös sanoja maltan  ja italian kielistä.

Vapaa-ajalla olemme kerenneet tekemään PALJON. Olemme kiertäneet Maltan saarta ja viereistä Gozon saarta ympäriinsä. Kävimme myös viiden päivän lomalla Italiassa. Enää ei ole kuin kolme viikkoa jäljellä ja sitten suunta kohti Suomea.







Martin Jensenin keikka Cafe del Marissa




Melliehan kaupunki





Gozon saari




Coral Lagoon, noin 13 metrin pudotus

Maltalaisilla on joka viikko omia juhlia ja ilotulituksia




Blue Lagoon, Cominon saari
Välillä on meinannut mennä järki tähän helteeseen, mutta hyvin on jaksettu.

Käytiin kahdilla musiikkifestareilla: Isle of Malta ja Summer Daze




Valletta, pääkaupunki

Terveisin Jenny ja Vili



1 kommentti:

  1. Mahtavaa, että ootte viihtyneet noin hyvin! Ihania kuvia ja hienon näköisiä ruokia!:)

    VastaaPoista

Parma, Italia

Toinen kuukausi Italiassa meni entistä nopeammin, opin taas paljon uutta, kun menyytä vaihdettiin ja tuli monia uusia annoksia. Alkuun oli h...